2015. augusztus 11., kedd

Almás-fahéjas Cupcake


Imádom, bár kissé bonyolultabb elkészíteni.

Hozzávalók:
Tészta: 
  • 19 dkg liszt
  • 10 dkg vaj (teavaj)
  • 12,5 kristálycukor
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 tk szegfűbors
  • (1/2 tk cardamom )
  • 2 tk sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 2,4 dl almaszósz
       3 meghámozott, felkockázott almát kevés cukorral megfőzünk, majd leszűrve összeturmixoljuk.
Díszítés:
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 tk fahéj
  • 2 csepp vanília-aroma 
Sütő 180 °C-on
Sütési idő 15 perc

Elkészítés:
A vajat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat.
Beleszórjuk a fahéjat, szegfűborsot, (cardamomot), a sütőport és a szódabikarbónát. 
Lassan hozzáadjuk a lisztet és a kihűlt almaszószt, és az egészet simára keverjük.
Egyenlően beleadagoljuk a papírformába és betesszük a sütőbe.

A porcukrot és a vajat összekeverjük, és hozzáadjuk a vanília-aromát és a fahéjat.
A kihűlt cupcake tetejére felvisszük nyomózsák segítségével. Egy kis fahéjat szórunk rá díszítésnek. 

Vélemény:
Nagyon finom. Nem lehet mit mondani. Igazán fűszeres, mégis édes.
Kicsit tovább tart elkészíteni, de megéri.
Bár nem annyira mutatós, az íze miatt mégis az egyik kedvenc cupcake-em.
Kommentben megírhatjátok, hogy nektek mennyire ízlett :-) 




Nincsenek megjegyzések: